Met plezier en vol vertrouwen durven, kunnen en mogen bewegen....

Beweging door en voor Kids!

Kids & Revalidatie     Kids & Vertrouwen     Kids & Training      Kids & Dans/Sport    Kids & Gedrag 

Inez is tevens gediplomeerd docent Basisonderwijs en  Haptonoom en heeft een werkachtergond in het Speciaal Onderwijs. Op spelende manier maakt Inez in haar lessen een brug tussen kind en de gevraagde leerdoelen van ouders of school. Hierbij is haar Therapiehond een waardevolle collega. Bacio voelt op een ontspannen, natuurlijke manier aan wat het kind nodig heeft en signaleert dit spelenderwijs. 

Natuurlijk kan ook besloten worden om, als het beter is voor jullie, Bacio niet in te zetten.


BacioBacio betekent "Kusje"; Bacio is altijd blij om je te zien zien en wil met je spelen..

Hij knuffelt je als je verdrietig bent en signaleert als het niet zo goed met je gaat...

Bacio is een Golden Retriever en getraind als Therapiehond..Projecten op School 

Bij projecten op school zijn deze lessen veelal in afstemming met de Intern Begeleider. Onderwerpen kunnen zijn: gedrag, stem, houding, kind uitnodigen om te participeren in school, om zo te komen tot meetbare prestaties. Therapiehond Bacio kan hierbij worden ingezet.

  • Kids en Faalangst , groep 4-6
  • Hond en Kind, kleuters
  • Ondersteuning bij analyse kleuter 
  • Hoe werkt het Lichaam, tienermeisjes VMBO

Projecten in de studio

  • Kids revalidatie: In deze Revalidatie (vanaf 5 jaar) volgt Inez het kind. Samen gaan ontdekken wat plezier in bewegen is , of samen ontdekken waar de beweging vastloopt. Als het kind dat aangeeft kan Therapiehond Bacio meehelpen in deze lessen. Spelenderwijs fysieke klachten oplossen, sterker worden en plezier hebben
  • Ouder/Kind begeleiding: onder meer na de Zwangerschapsbegeleiding in de Studio is het mogelijk om verder begeleid te worden met je kind. Deze begeleiding is op Haptonomische basis. Hoe sta je als ouder in je gevoel en hoe reageer je op het gedrag van je kind. Door hier tijd voor te nemen met rust en met een wat luchtigere blik, of een kopje thee, kunnen sommige patronen en neigingen je ineens heel helder zijn. Daardoor kan het makkelijker worden om gedragsveranderingen toe te passen.
  • Beweeganalyse: soms is het nu eenmaal fijner om een analyse van beweging in een ontspannen, rustige omgeving te maken, zonder dat het kind merkt dat er een analyse plaatsvindt. Verslaglegging gebeurt daarna mondeling en indien gevraagd schriftelijk aan de ouder.