Pilates is een uitdagende, dynamische, volledige work-out

Met Pilates train je stapsgewijs je gehele lichaam. Hierdoor verbeterd je lichaamshouding, je versterkt en verlengt je spieren. Je conditie wordt groter. De basis van de training is het versterken en verlengen van je romp (buik-, rug- en bekkenbodemspieren). Door deze spieren te trainen, verbeter je je stabiliteit. Je lichaam wordt sterker, je bent meer in balans en je hebt controle over je eigen lichaam.

De trainingen worden uitgevoerd op apparaten. De apparaten bieden weerstand aan je bewegingen waardoor je je dieperliggende spieren moet gebruiken. De oefeningen moeten in een flow en met precisie uitgevoerd worden voor optimaal effect. Deze klassieke methode is al bijna honderd jaar de meest oorspronkelijke training van Pilates en zorgt er voor dat je optimaal effect zult ondervinden van je training. De methode is vernoemd naar de grondlegger: Joseph Pilates.

Privé-les

  • Privé-les is voor 1 persoon met 1 trainer en worden gegeven op alle apparaten. Privé-lessen kunnen in afspraak worden gepland, op basis van beschikbaarheid..
  • Privé-les is zoals Pilates bedoeld werd door Joseph Pilates. De training wordt precies op jou afgestemd en je traint op alle apparatuur.
  • Privé-les is noodzakelijk als je geblesseerd bent, zodat we de les precies kunnen afstemmen op je behoeften.
  • Privé-les is het meest geschikt als je met Pilates start , zodat je er zeker van bent dat je meteen de correcte techniek leert

Duet of Trio-Les

Duet en trio-lessen zijn voor 2 of 3 mensen (met vergelijkbare ervaring of niveau) en 1 trainer.

Duet en trio-lessen worden gegeven op alle apparaten.

Deze lessen zijn het beste te boeken met een vriend of vriendin, of iemand die het zelfde trainingsniveau heeft in de studio.

De studio is niet verantwoordelijk voor het vinden van een duet partner, maar via de openstaande lessen op het prikbord kun je je, in overleg met je trainer, wel inschrijven..

Je les wordt indien nodig door een andere docent overgenomen , bv bij ziekte zodat je training gewoon door kan gaan. Al onze trainers zijn Romana's pilates gecertificeerd, dus de hoge kwaliteit blijft gewaarborgd in je trainingen.

Zin om een les in te plannen ? Neem dan contact om een afspraak te maken..ook voor overige vragen kun je ons hier bereiken.

Training met Apparaten

In de Pilates-training wordt gewerkt op apparaten die weerstand bieden door veren en het eigen lichaamsgewicht. Dit maakt Pilates een krachttraining waarbij controle en precisie belangrijk zijn. De apparaten worden precies afgestemd op jouw lichaam en jouw trainingsdoelen. De apparaten die wij gebruiken zijn ontwikkeld door Joseph Pilates zelf en worden nog steeds in oorspronkelijke vorm gemaakt door Gratz. De Pilates training op de mat is veelal bekend, maar kan pas echt goed worden uitgevoerd als de training op alle apparaten is doorlopen.

Kracht, controle ,flexibiliteit

Door regelmatig Pilates-training te doen kun je verkeerd gebruik van je lichaam ongedaan maken en je huidige (top)sport sterk verbeteren door meer kracht, controle en flexibiliteit.

Onze genen, achtergrond, levensstijl en beroep zijn van grote invloed op hoe ons lichaam eruit ziet en aanvoelt. Elke activiteit die je regelmatig doet, van het tillen van je kinderen , het zitten in de trein of het werken op kantoor , maar ook liften van gewichten/fitness, hardlopen of professioneel dansen maakt hoe je lichaam eruitziet en functioneert.

Jaren van gebruik, verkeerd gebruik, of te intens gebruik leiden tot ongemak, pijn en voortijdige veroudering of het niet halen van je trainingsdoelen. Pilates kan dit verkeerd gebruik ongedaan maken. Door training met Pilates apparatuur en de precieze bijsturing door je trainer wordt het lichaam aangesproken verkeerd gedrag om te zetten in nieuwe , sterkere en soepelere bewegingen.


Joseph Pilates

Pilates is een fysieke trainingsmethodiek genaamd naar de bedenker Joseph Hubertus Pilates. Joseph ontwikkelde dit systeem meer dan 90 jaar geleden. Toen Joseph Pilates overleed, droeg hij zijn studio over aan Romana Kryzanowska. In onze studio studeren en doceren wij in de stijl van Romana's Pilates.

Romana Pilates is het beoefenen van de Pilates zoals Joseph Pilates het bedoeld heeft. Al haar Pilates instructeurs delen dezelfde mindset in deze onderscheidende discipline.Wij vinden het de meest veilige en effectieve methode is om je bewegingspatroon te verbeteren.

Romana Kryzanowski

Wij geven les volgens Romana's Pilates. Romana Kryzanowska was protege van Joseph Pilates en had als taak het erfgoed van Joseph Pilates te beschermen en te verspreiden. Romana heeft de studio van Joseph Pilates in New York overgenomen . In de opleiding die door Romana is ontwikkeld worden de technieken zoals oorspronkelijk ontwikkeld door Joseph zo zorgvuldig mogelijk doorgegeven.

Wij worden door Marjorie Oron in Scheveningen getraind en opgeleid. Marjorie is level 1 Teacher Trainer in Romana's Pilates en regionaal directeur van Europa. Marjorie is opgeleid door Master Teacher Romana Kryzanowska .